Informatie over ordners

De ordner is ontwikkeld in de 19de eeuw door Leitz en is sindsdien onmisbaar in elk kantoor, maar wordt natuurlijk ook thuis gebruikt.

In de loop van de jaren is deze uitvinding verbeterd en zijn er talloze andere fabrikanten van ordners op de markt gekomen. Naast de Leitz-ordners zijn er nu ook bijvoorbeeld Elba-ordners te verkrijgen.

Een Europese ordner bestaat meestal uit twee ringen. De afstand tussen de beugels is gestandaardiseerd en is bij ieder merk ordner hetzelfde.

ordners

Soorten ordners

gekleurde ordners Grofweg wordt er onderscheid gemaakt tussen twee type ordners: kartonnen ordners en ordners van kunststof (pp = polypropyleen). Het grote voordeel van kunststof ordners is dat deze sterker zijn dan kartonnen ordners.

Daarnaast zijn de ordners ook te verkrijgen in tal van kleuren. Gekleurde ordners maken indelen gemakkelijker, vrolijken uw werkplek op of zijn een verlengstuk van uw huisstijl.

Beugelsluiting

Een beugelsluiting kan geopend worden met een hefboom en vervolgens kan men het papier erin stoppen of eruit halen, de beugel weer sluiten met de hefboom en de ordner weer opbergen.

Kunststof ordners van Leitz maken gebruik van een superieur 180 graden mechaniek, dit zorgt voor een 50% grotere opening dan normaal en u kunt ongeveer 20% sneller archiveren.

ordner-beugelsluiting

Ordnerrug

ordnerruggen

Op de rug zit een etiket geplakt, waarop aangegeven kan worden wat erin zit. Kenmerkend aan een ordner is het gat in de rug, dat het uitnemen uit een rij ordners vereenvoudigt, doordat daar een vinger in gestoken kan worden om de ordner stevig vast te pakken.

Om de voorklep dichtgeklemd en gelijnd te houden als de ordner gesloten is zijn vaak twee sleuven aangebracht waarin de beugels vallen.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest